Nogle ting går vi og kaster omkring os med af udtryk, som vi egentlig tror, at vi godt kender til eller i det mindste ved, hvad der gemmer sig bag ordet, selvom vi ikke kender til den grundliggende betydning bag det eller ved, hvad det kommer af.

Lad os derfor kaste et udtryk på bordet med det samme og sige “turistkørsel”, som vi vil kredse om i denne artikel.

For du ved måske godt, hvad udtrykket dækket over, for her er der jo tale om, at et firma, ofte et busselskab eller en virksomhed, der lejer nogle større køretøjet, drøner omkring med nogle turister enten for at vise dem et bestemt område, hvor man ser tingene fra bilen, eller man kører ud til de mange seværdigheder på skift – eller slet og ret transporterer dem fra udgangspunktet, hvor man samles op og til et feriemål og retur igen.

Dette er ofte nogle gange købt som en pakkeløsning, hvor man både får turen, overnatningen, forplejningen og nogle besøg nogle bestemte steder at se, så man blot skal betale et enkelt beløb og ikke bekymre sig om den slags løbende, såsom hvis man er på turistkørsel på Bornholm.

Men hvad er egentlig en turist?

Med det samme række du formentlig hånden op og tror, du har et svar, men det kan også sagtens tænkes, at du så trækker hånden ned igen, da din beskrivelse faktisk kan betegne mange andre slags folk, der kører i biler og andet.

Eller du kommer til at gætte på noget semi-racistisk såsom, at det er kendetegnet ved asiater, der tager billeder af alt og skal helt tæt på tingene.

Er turister altid nogle, der tager på ferie, eller kan man være på turist på andre måder?

Man taler jo netop også om at være turist indefor fag, hvor man lige er på besøg for at kigge og snuse til, hvad det er for noget.

Så pas på med at fælde dom, før du er helt sikker i din overbevisning.