Har du brug for en bil i hverdagen? Og vil du gerne skifte den gamle ud? 

Så er der altså mange penge at spare, hvis du vælger at købe en brugt bil i stedet for en ny en. Mange går og drømmer om en spritny bil, men faktum er, at en bil taber værdi allerede fra den første km den kører. Så rent økonomisk giver det slet ikke mening at vælge en ny bil, frem for en brugt.

Med en brugt bil får du stort set samme kvalitet som ved en ny bil (afhængig af standen på bilen, selvfølgelig), men du slipper for at betale ekstra meget for at få lov at være den første til at eje den og køre i den. Men er det virkelig mange tusinde kroner værd at få lov at indvie bilen? Jeg tvivler…

Brugte biler kan være en god idé

Køber du en brugt bil, har du samtidig mulighed for at finde ud af, hvad andre synes om en specifik biltype, før du vælger at købe den. Det er en stor fordel, som du ikke har hvis du køber en nylanceret model. Køber du en bilmodel, som ingen eller kun få andre har haft mulighed for at prøve, så kender du heller ikke til de potentielle skavanker bilen måtte have. Det er jo nemlig ikke alle nye biler, der er lige gode. Der er derimod mange ældre bilmodeller, som er kendte for at være særligt gode, til trods for at de har nogle år på bagen.

Det du dog går glip af, hvis du køber en lidt ældre bil, er den allerseneste teknologiske udvikling. En bil fra 00’erne vil nemlig givetvis ikke have et ligeså avanceret navigationssystem, som en spritny bil vil. Men er det virkelig noget du absolut behøver? I mange år har folk jo kørt helt uden hjælp til navigation.

Er du interesseret i at købe en brugt bil, så find en bilforhandler på Fyn her.