Som murermester kan man måske gå og søge efter noget arbejdskraft til at være murer i Frederikshavn for eksempel, og så har man jo nogle metoder, man benytter, til at anskaffe sig den form for arbejdskraft.

Nogle gange headhunter man den, fordi man ved lige, hvor der findes den rette medarbejder, som måske allerede er besat hos et andet firma, men så forsøger man at overtage vedkommende til at komme over til en ved at give flere frynsegoder, bedre løn eller noget andet.

Som murerfirma kan man også få et selskab til at sørge for at kigge efter de rette kandidater, der kan hjælpe med at afsøge de områder, hvor de kan findes henne.
I samarbejde udarbejder man nogle kriterier for, hvad man søger, så dette selskab forstår ens vision for firmaet, og hvor man gerne vil hen med det.

De tager så fat i folk og modtager ansøgninger og grovsorterer i dem, indtil de er kommet ned til de vigtigste kandidater, man så kalder til samtale, hvor så chefen med andre eventuelt står klar til at tage den endelige beslutning og være direkte indover igen.

På den måde slipper man for at skulle bruge mange kræfter på at løse ansøgninger igennem selv.

Den klassiske metode er måske at udnytte ens netværk, eller man ganske enkelt slår en stilling op med en frisk og velvilligt gerne modtager ansøgninger.

Men løbende hele året kommer der måske uopfordrede ansøgninger, og dette har man ikke ligefrem skrevet på ens medier, at man ønsker, men man har heller ikke afvist det.

Burde man så gøre det, så man slipper for at smide dem ud?

For nogle gange er det jo folk i aktivering, der tvinges til at sende disse ansøgninger, selvom motivationen ikke er der.

Derfor kan begge parter slippe for spildtid ved at oplyse, at man ikke modtager dem og i så fald ikke læser dem igennem.