I takt med at der er kommet flere og flere småbryggerier og flere specialøl på markedet, er interessen for selv at prøve at brygge øl, steget markant. Ølbrygning er en hobby, der er sjovt og relativt nemt og billigt at komme i gang med at lære. Samtidig er der masser af materiale, hvis man beslutter sig for at lære at lave øl selv. Der er mange bøger, gratis videoer på YouTube og der er et pænt udbud af kurser. Både for begyndere og for øvede

Hvad skal du bruge for at komme igang med at brygge øl

Det er nemt og billigt, at komme i gang med at brygge sin egen øl. Det er muligt at købe et startkit der har det mest basale der skal bruges for at komme igang. Der er et bryganlæg og de 4 ingredienser, der skal bruges til at lave en god basisøl. Vand, humle, malt og gær. Når man behersker sin basis øl, kan man begynde at lege med at tilføje krydderier og andre spændende og anderledes ingredienser. Det er også muligt at ændre hvilken type malt man bruger. Der er forskel på den malt man bruger, til en almindelig øl og så en stærk mørk øl.

Lær at lave øl på en dag

Hvis du hurtigt og nemt vil lære at lave øl, samtidig med at du har en god dag er et ølbrygningskursus en oplagt ide. Du kan endda tage dine venner med og sammen få en sjov og hyggelig dag. På en kursus dag er det muligt at lære at lave en god basis øl og oven i at du får en hyggelig dag, er der også god mad og du får den øl du har lært at brygge med hjem. Det er muligt at tage et begynder kursus og et for øvede.