I dag betjener alle boliger i Danmark sig af elektricitet i forbindelse med belysning, madlavning, underholdning og – for nogles vedkommende – opvarmning. Mange boliger har dog el systemer, som er tætte på at være forældede, hvilket kan komme til udtryk i hyppige strømsvigt.

Hvad gør jeg, hvis strømmen pludselig går?

Der er få ting så irriterende og ubelejlig som når strømmen pludselig forsvinder – for eksempel midt i madlavningen eller tøjvasken, eller mens du er ved at bage brød eller boller. Der kan være mange grunde til at strømmen forsvinder – og du kan selv gøre en del for at løse problemet. En af de mest kendte årsager til strømsvigt er at der er gået en sikring. Den kan du godt selv skifte ud. Her er det en rigtig god idé altid at have sikringer på lager, så du ikke skal forlade hjemmet for at indkøbe nye sikringer.

Når en sikring springer kan det være fordi den er slidt efter mange års brug, eller som følge af overbelastning. Dette oplever man ofte hvis man har mange apparater tilsluttet samme sikringskreds, for eksempel vaskemaskinen, ovnen og elkedlen.

Derfor bør man være opmærksom på ikke at sætte vand over mens ovnen er tændt og vaskemaskinen kører, da elkedlen giver det, der kaldes for en spidsbelastning – og så øger man chancen for at overbelaste systemet hvorved sikringen ryger og strømmen går. Inden du udskifter sikringen skal du således være opmærksom på at slukke samtlige apparater på kontakten. Ellers risikerer du at den nye sikring springer med det samme – og så er du faktisk lige vidt.

Få opdateret dine elektriske installationer hos en autoriseret elektriker eller el installatør

Det er en rigtig god idé at få udvidet kredsene eller på anden måde sikret at dine el systemer lever op til nutidens standarder. Du kan få hjælp til denne opgave hos Egebjerg EL – læs mere på http://egebjerg-el.dk/