Et dødsfald kommer aldrig på et belejligt tidspunkt. Som efterlevende efter en nyligt afdød ven eller slægtning vil man altid skulle stille sit liv mere eller mindre på stand by, når den tragiske begivenhed rammer. Og midt i al sorgen og det ubegribelige savn, skal man samtidig forholde sig til praktiske arrangementer, som skal afvikles inden for meget kort tid.

Det drejer sig for eksempel om rydning af dødsboet, opgørelse af arv og gæld – og så selvfølgelig orkestrering af alle de praktiske foranstaltninger, som hidrører fra en begravelse eller bisættelse. Ud over det, at der selvfølgelig skal laves aftale med præsten og kirke kontoret tilhørende den kirke, fra hvilken den afdøde skal bisættes, skal der også skaffes kiste og ligklæder – eventuelt en urne, hvis kremering er en del af den afdødes sidste vilje – bårebuketter og meget andet.

Der skal indrykkes en dødsannonce i avisen, og andre pårørende skal underrettes. Der skal bookes lokaler til mindehøjtidelighed i form af gravøl, reception eller frokost. Og familiemedlemmer eller venner, som kommer langvejs fra, skal muligvis indlogeres på et hotel eller på et lokalt gæstgiveri. Det kan godt være en rigtig stor mundfuld, når man egentlig gerne vil sørge i fred.

Få den rette hjælp til begravelse fra den lokale bedemand

Derfor er det en rigtig god idé at få hjælp fra professionelt hold, når du skal arrangere en begravelse eller en bisættelse. Her kan en dygtig og erfaren bedemand være en rigtig god støtte, når det handler om de praktiske arrangementer. Din bedemand kan hjælp med alt i forbindelse med begravelsen – han eller hun forestår gerne kontakten til kirkekontoret, graveren og præsten, og kan i kraft af sit lokal kendskab også være behjælpelig med at reservere lokaler på kroen eller på byens forsamlingshus til gravøl eller frokost efter selve bisættelsen.

Læs mere på https://www.krabbes.dk/