I dag er der flere muligheder for at optage et lån end der tidligere har været. Med internettet sejrsgang, er det blivet muligt at låne penge online og ikke kun i banken. De lån, som oftest tilbydes online er små lån på få tusinde kroner, med en kort løbetid. Der skal som udgangspunkt ikke stilles sikkerhed og der bliver heller ikke spurgt, hvad pengene skal bruges til. Det tager typisk få minutter at ansøge og blive godkendt. Man vil have pengene indenfor et par timer. Det er den største forskel på en online bank og en traditionel bank. Den type lån kaldes typisk kviklån eller microlån. En onlinebank der tilbyder lån er ikanobank.dk/laan.

Bedre end deres rygte

I dag er der blevet strammet op på den type lån, efter en række personer var endt i en gældsspiral og ikke havde kunne betale lånene tilbage. Kritikken gik på, at det var for nemt for svage sjæle at låne penge og gennemskue betingelserne. I dag i takt med erfaringerne er blevet større og der er stammet op, er der ikke den store forskel. Forskellen ligger i låneproceduren, lånenes størrelse og kravet om manglende sikkerhed. Den manglende sikkerhed betyder, at det som regel er lidt dyrere at låne i en onlinebank end i en traditionel bank. 

Sådan låner du penge online

Udstyret med din NemId og en computer er det nemt at sende en online låneansøgning afsted. Der skal kun indtastes få oplysninger som hvor meget du vil låne, hvor længe du vil låne pengene og hvad du har af indtægt. Det er et krav fra online bankerne at du ikke står som dårlig betaler i RKI og du skal have en aktiv emailadresse og en registreret adresse i Danmark. Sidst men ikke mindst skal du være over 18 år. Mange af låneudbyderne kræver at du er ældre.