Det er nemt at holde sig til hvide vægge, og det gør de fleste danskere da også. Men hvorfor ikke vove pelsen og indrette dig med farver i stedet – det kan virkelig skabe en god atmosfære.

Har du blod på tanden, kan et farverigt hjem faktisk påvirke dit humør til det bedre, men det kræver, at du vælger de rigtige farver. Vi har talt med en maler (https://malerkanonen.dk/maler-herlev/) for at få en række gode råd til, hvad du skal overveje.

Tag udgangspunkt i boligen

For det første fortæller maleren, at det er vigtigt, at du ikke beslutter dig ud fra et farvekatalog, men at du i stedet tager udgangspunkt i dit hjem. Der er mange forskellige former for lysindfald, og det er vigtigt, at du tænker på rummets vinduer, når du skal male. 

Lyset er relativt blåt i nordvendte rum, og derfor kan du med fordel understrege de blå nuance ved at male med blå toner her. I sydvendte rum er der et mere skiftende lysindfald, og derfor er det godt med mættede farver, mens du i østvendte rum kan lege med pastelfarver, der komplementer solen godt, når den står op. 

Lad Feng Shui guide dig

Er du ikke meget for at sætte dig ind i de mange muligheder for at bruge farve i boligen, kan du i stedet lade Feng Shui guide dig. Feng Shui er en gammel kunst, der anerkender, at farver påvirker både vores fysiske, psykiske og emotionelle velbefindende, og derfor er det vigtigt, at du går med de rette farver til specifikke rum.

Eksempelvis siger Feng Shui at farven grøn er healende og giver en afslappet energi til rummet, samtidig med at den afspejler sundhed og vækst. Det er altså en farve, der passer godt til rum, du opholder dig meget i – fx køkkenet eller stuen.