Enhver by med respekt for sig selv har et selskabslokale eller forsamlingslokale, som man også kalder det.

I de større byer er det måske ligefrem venues, spillesteder, konferencehaller med videre, men selv de mindste landsbyer kan præstere at have et selskabslokale.

Det var i gamle dage her, at man tog de lokale beslutninger, landsbyens beboere iblandt, da man var mere selvkontrollerende og selvbestemmende dengang, før det hele blev kommunalt, og man skulle rykke ind til rådhuset for at få sit besyv med i en sag.

Man skal næsten se det som en tjeneste fra kommunens side, hvis de kommer til ens selskabslokaler for at holde et møde eller kigge på nærmiljøerne.

Men selv de mellemstore byer i Danmark kan man måske have flere end blot et enkelt selskabslokale, hvorfor man blandt andet finder selskabslokaler i Ringsted i flertal.

Disse selskabslokaler bliver skam stadigvæk brugt, for selvom de kan lyde lidt gammeldags i sin reneste form, så er det ikke bare noget, man hiver frem for nostalgiens skyld, som man ser det med andre gamle hverv og brugsbygninger – tværtimod.

Man bruger ofte den slags lokaler til at afholde begivenheder i.

Det er jo ikke hver gang eller altid, at man vælger at afholde et større event på en restaurant eller lignende, hvorfor man måske hellere vælger at sørge for at samles i det lokale forsamlingshus, hvor der så bliver lavet mad derude, eller det er bestilt udefra.

I gamle dage boede de fleste i samme by, så man skulle ikke rejse så langt for eventets skyld, men nu om dage har man heldigvis bil og hurtig offentlig transport, så man let kan komme dertil.

Man kan afvikle bryllupper, konfirmationer, runde fødselsdage og meget andet, hvis man lige lyster den slags.

Det koster ofte ikke så meget at leje sådan et selskabslokale, og ofte lægger man blot et depositum derudover, hvorefter man sørger for at rengøre stedet efter de beskrivelser, som man fik det under.