Æteriske olier -som også kendes under betegnelsen essentielle olier – er anvendt vidt og bredt som duft og aroma stoffer i alt fra parfumer og duftlys til sæber, massageolier og naturligt vaskemiddel. Køber du eksempelvis en håndsæbe med lavendel, er det en æterisk lavendel olie, som tilvejebringer den blide duft. Og når du hos massøren bliver smurt ind i duftende olier som et led i aroma terapi, er det også æteriske olier, som står for de beroligende eller opkvikkende dufte.

Hvis du nogen sinde har prøvet en sauna gus time i din lokale svømmehal eller i et wellness center, har du sikkert også ad den vej stiftet bekendtskab med æteriske olier. Gus mesteren vil typisk have sammensat et helt program bestående af forskellige æteriske olier med varierende egenskaber.

Visse æteriske olier udvælges udelukkende på grund af deres forførende duft, for eksempel rosen olie eller før omtalte lavendel olie. Andre olier har helende, beroligende, opkvikkende, udrensende eller slim løsende egenskaber. For eksempel kan du opleve en vis lindring, hvis du under en forkølelse bruger eksempelvis pebermynte olie, eukalyptus olie eller mentol olie på de varme sauna sten.

Du skal huske at blande olie i vand, og ikke hælde den direkte på stenene, da der kan gå ild i olien. Den duftende damp vil trænge ind i din krop via porerne i din hud og dit åndedræts system, og her udføre sin helende virkning.

Hvor kan jeg købe lækre æteriske olier i høj kvalitet?

Veracura.dk er en dansk baseret web shop, som forhandler de skønne æteriske olier fra det velrenommerede brand Nardos. I den online shop på veracura.dk finder du såvel lavendel olie og rosengeranium olie som kamfer dråber, eukalyptus olie, citrongræs olie, appelsin olie og den rene japanske pebermynte olie.

Se hele udvalget af æteriske olier til lave priser på veracura.dk