Har du mistanke om at der er skimmelsvamp i din bolig, er det vigtigt at du med det samme får det undersøgt. Det kan nemt gøres ved at tage en steril vatpind og tage en prøve, der hvor du har mistanke om at der er skimmelsvamp. Prøven sendes til et laboratorium som undersøger prøven.

Har du børn, er det især vigtigt at være opmærksom på om der er skimmelsvamp og få det fjernet, da skimmelsvamp kan forårsage allergi og astma og her er børn specielt udsatte. I værste tilfælde kan skimmelsvamp gøre at det er umuligt at bo i boligen.

Undgå skimmelsvamp

Det er relativt nemt at forebygge at få skimmelsvamp og det er at sørge for at lufte ud. Som udgangspunkt mindst 2 gange om dagen skal der være gennemtræk i din bolig i mindst 5-10 min. Gør det til en vane at lufte ud, inden du tager på arbejde om morgen. Derved sikre du at den fugt der er kommet efter i har sovet og badet, bliver udskiftet med ny ren luft og igen ingen i går i seng.

Derudover skal du huske at bruge din emhætte og den skal være ren og have et filter der fungere. Derudover er det vigtigt ikke at tørre vådt tøj indendørs. Det skal ske udendørs eller med hjælp af en tørretumbler.

Skimmelsvamptest

Det er som nævnt nemt selv at foretage en test, hvis der er mistanke om skimmelsvamp. Ofte vil du have fysiske symptomer hvis der er. Du vil opleve at det er svært at koncentrerer dig, at du hyppigt har hovedpine og har svære at trække vejret. 

Udover gør det selv skimmelsvamptest, er det også muligt at få en ekspert ud og få ham til at undersøge din bolig og tage prøver. Samtidig kan han råde og vejlede jer, om det er muligt at få fjernet skimmelsvampen.