Har du mere træning som et af dine nytårsforsæt for 2021 – og vil du gerne gøre det lidt lettere for dig selv at nå dit mål? Så kan det være en god idé at kigge på alternativer til trænings centeret.

Alt for mange mennesker har et ”støttemedlemsskab” af deres lokale motions center, og kommer simpelt hen aldrig af sted til træning. Dette kan skyldes mange faktorer.

En travl hverdag med mange forpligtelser er ikke just den største motivations faktor når det handler om at tilbringe tid i fitness centeret. Er man først kommet hjem fra job og har smidt sig på sofaen kan det være endog særdeles vanskeligt at komme op igen. Og den seneste tids nedlukninger har heller ikke just været befordrende for opretholdelse af en fornuftig trænings rutine.

Indret selv dit fitnessrum

En oplagt løsning kan være selv at oprette et fitnessrum hjemme i privaten. På den måde kan du passe din træning uden at skulle ud af døren, og uden at skulle være afhængig af trænings centerets åbnings tid.

Du kan træne om aftenen inden du skal i seng, om morgenen inden du påbegynder dagens arbejde, eller efter arbejdstid inden du skal i gang med at tilberede familiens aftens måltid. Med et fitnessrum i egen bolig har du således altid de vigtigste trænings redskaber inden for rækkevidde. Og så er det en del nemmere at kommer i gang.

Hvad skal et fitnessrum indeholde?

Da du i sagens natur aldrig vil kunne indrette et fitnessrum på størrelse med et fitness center skal du vælge dine trænings redskaber med omhu. Til opvarmning og kredsløbs træning kan du for eksempel vælge en crosstrainer, en romaskine eller en motionscykel. Og til styrketræning kan du med stor fordel investere i et sæt håndvægte i forskellige størrelser.

Få mere inspiration til dit fitnessrum på husblog.dk