Her skal der ikke være tale om, at man fysisk sidder og spekulerer i ens bolig, men det skal handle om det, når man investerer og handler i boliger.

Det kan være alt fra den overordnede måde, hvor man handler boliger, der skal bruges til kontorer eller udlejning, hvor det hovedsageligt er det, man beskæftiger sig med, eller man måske har lagt en aktie i noget specielt, som kan være et gammelt område eller et nybyggerkvarter som Dalby Bakke.

Faktisk er det at spekulere i boliger ingen ny ting, men hvis man er virkelig god til det, så kan man også høste store summer på det.

Omvendt kan man også falde ned med at brag, hvis boligmarkedet- og boblen den brister, og det er ikke alt, man selv er herre over i den forbindelse, så det kræver virkelig is i maven at arbejde med den slags – samt at have de rette investorer.

Det kan lidt sammenlignes med at handle med aktier, for det kræver, at man har kendskab til ikke bare boligmarkedet, men også ved, hvilke boligtyper der er attraktive, hvor der skal bygges, hvad der vil bygges og hvorfor.

Man skal nogle gange undersøge bygningsplaner efter og kende til fremtidsudsigterne for disse områder, hvor der bliver bygget, for ikke alene at vide, hvilke befolkningsgrupper der vil flytte i den retning – og så skal man endda også indtænke befolkningstilvækst.

Derfor kan man nok se, at det ikke er alle, der skåret til at kunne holde til det pres og overskue så mange aspekter på samme tid, og så har vi endnu ikke nævnt, at der virkelig er tale om mange millionbeløb, som mange instanser har en aktie i.

Og stadig kan man risikere, at det hele går nedenom og hjem, og så hæfter man måske personligt, så man kan se alle ens værdier gå op i røg.